Manifestantii opozitiei ucrainene au evacuat, duminica, sediul Primariei din Kiev, ocupat din decembrie, ca reactie la eliberarea protestatarilor arestati, informeaza AFP.

"Am evacuat Primaria", a declarat liderul grupului care ocupa institutia, Ruslan Andriiko. Primaria din Kiev, ocupata din 1 decembrie 2013, devenise "cartierul general" al miscarii de contestare a Administratiei Viktor Ianukovici, la fel ca Piata Independentei (Maidan).

Evacuarea Primariei este una dintre conditiile pentru aplicarea legii amnistiei in cazul celor 234 de protestatari eliberati vineri dar care raman in continuare pasibili de pedepse cu inchisoarea, potrivit Mediafax.

Toti cei 234 de manifestanti arestati in cursul protestelor din Ucraina au fost eliberati, dar anchetele vor continua, anunta vineri procurorul-general ucrainean, Viktor Pcionka. "Cele 234 de persoane fusesera arestate intre 26 decembrie si 2 februarie. Niciuna nu mai este in detentie", a comunicat procurorul general al Ucrainei.

Pcionka a subliniat ca anchetele care vizeaza aceste persoane vor fi oprite doar daca vor fi intrunite conditiile stipulate prin legea amnistiei. "Daca vor fi intrunite conditiile legii amnistiei, cercetarile vor fi abandonate in decurs de o luna incepand din 18 februarie", adauga procurorul general.

Citeste si:
Ingrasamintele chimice romanesti ajung pe doua piete vecine
Combinatul de Ingrasaminte...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum va fi verificata plata vinietei Oxigen