Moody’s a imbunatatit perspectiva ratingului Baa2 al Italiei, de la negativa la stabila, ca urmare a soliditatii financiare a tarii si reducerii riscurilor, in pofida tulburarilor politice, relateaza CNBC.

"Demisia de vineri a premierului Enrico Letta si asteptarile ca Matteo Renzi sa conduca un nou guvern nu modifica asteptarile Moody’s", se precizeaza intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Moody’s a aratat ca aplicarea unor noi reforme ar avea un efect pozitiv asupra ratingului Italiei.

Agentia "ar analiza imbunatatirea ratingului Italiei daca aplicarea cu succes a reformelor economice si de piata a muncii va consolida perspectivele de crestere economica", potrivit Mediafax.

Vineri, premierul Italiei, Enrico Letta, i-a prezentat oficial demisia presedintelui Giorgio Napolitano. Letta a anuntat joi seara ca a decis sa isi prezinte demisia, dupa ce Partidul Democrat a cerut formarea unui nou Cabinet. "In urma deciziei Consiliului national al Partidului Democrat, l-am informat pe presedintele tarii, domnul Giorgio Napolitano, in legatura cu intentia de a merge vineri la sediul Presedintiei pentru a prezenta demisia din postul de prim-ministru", a comunicat joi seara Enrico Letta, citat de agentia ANSA.

Conducerea Partidului Democrat din Italia a aprobat joi un document care pledeaza pentru "o etapa noua" in politica italiana, "cu un nou guvern".

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat, i-a multumit premierului Enrico Letta pentru activitate, apreciind "necesara si urgenta deschiderea unei noi etape, cu un nou Executiv sustinut de majoritatea actuala", formata impreuna cu deputati de centru-dreapta.

Matteo Renzi, in varsta de 39 de ani, liderul Partidului Democrat din Italia si primar al orasului Florenta, ar putea fi desemnat premier al Italiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri