Cel putin 100 de persoane au murit, joi, in cursul violentelor de la Kiev, iar alte aproximativ 500 de persoane sunt ranite, afirma surse medicale citate de CNN.

UPDATE: Bilantul a fost furnizat de seful serviciului medical al protestatarilor proeuropeni.

Acest bilant nu a fost confirmat de surse oficiale. Pana acum, pentru violentele de joi exista un bilant confirmat de 21 de morti, potriivt Mediafax.

Potrivit AFP, bilantul total al violentelor izbuncite marti este de 53 de morti.

Bilantul violentelor de joi dimineata de la Kiev a ajuns la 35 de morti, informeaza Russia Today. Televiziunea sustine ca lunetisti ai opozitiei au ocupat cateva acoperisuri din centrul Kievului si trag in fortele de securitate. Potrivit primelor informatii, 12 politisti ar fi fost capturati de manifestanti.

Potrivit unui jurnalist al postului de televiziune Russia Today, prezent la fata locului, informatii neconfirmate anunta moartea a cel putin 35 de persoane in cursul diminetii de joi la Kiev.

Televiziunea ucraineana Espreso.TV a difuzat joi imagini in care se puteau vedea cadavrele a cinci protestatari in apropierea unei cafenele din fata hotelului Kazatkii, din Piata Independentei din Kiev.

Anterior, un jurnalist al AFP anuntase ca cel putin un manifestant a fost ucis si alti zece au fost raniti. Victima si ranitii au fost impuscati, dar nu se stie daca au fost gloante de cauciuc sau munitie de razboi. Anterior, sute de manifestanti au atacat si respins un cordon al politiei in Maidan, Piata Independentei din Kiev.

Parlamentul, evacuat de urgenta

Autoritatile ucrainene au ordonat evacuarea de urgenta a Parlamentului de la Kiev, in timp ce protestatarii par sa se indrepte catre aceasta zona.

"A fost declarata evacuare de urgenta", le-a spus parlamentarul Volodimir Litvin jurnalistilor, in timp ce parasea cladirea, joi dimineata, relateaza Interfax Ucraina, in pagina electronica.

Agentia rusa Itar-Tass sustine ca protestatarii din Kiev par sa se indrepte spre cladirea Parlamentului, in timp ce fortele de securitate s-au retras in Parcul Marrinski. Potrivit politiei, protestatarii ar fi inarmati.

Potrivit agentiei ruse Interfax, cateva sute de sustinatori ai Guvernului s-au adunat in apropierea cladirii Parlamentului pentru a "apara Constitutia".

20 de politisti raniti

Protestatarii ucraineni au determinat, joi, fortele de securitate sa se retraga din Piata Independentei din Kiev, in timp ce politia sustine ca 20 dintre agentii sai au fost raniti, relateaza Russia Today.

Potrivit surselor oficiale, politistii ar fi fost impuscati in timp ce incercau sa controleze multimea formata din aproximativ 3.000 de protestatari.

Confruntarile dintre protestatari si politisti s-au reluat joi dimineata la Kiev. Manifestantii au dat foc mai multor pneuri, iar fumul gros a invadat toata piata. In plus, acestia au aruncat cu cocteiluri Molotov in politisti, care au raspuns cu fumigene, grenade asurzitoare si gloante de cauciuc, sustine Ministerul de Interne de la Kiev, citat de Itar-Tass, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Se trag focuri de arma in politie din cladirea Conservatorului care domina Piata Independentei", precizeaza serviciul de presa al Ministerului de Interne. Cladirea este ocupata de manifestanti.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri