"Noi transmitem Ucrainei urmatorul lucru: bineinteles ca aveti dreptul sa va alegeti drumul", a declarat Aleksei Uliukaev intr-un articol de opinie publicat in cotidianul Handelsblatt pe tema eventualului acord de asociere intre UE si Ucraina, scrie Mediafax.

"Dar, in cazul apropierii de UE, vom fi nevoiti sa majoram taxele vamale la importuri", a avertizat oficialul rus, justificand o astfel de masura prin faptul ca Ucraina ar deveni o cale de aducere in Rusia a produselor fabricate in state membre UE.

"Kievul nu poate ramane un partener puternic al Moscovei daca semneaza un acord de asociere cu UE. Cele doua lucruri nu sunt compatibile unul cu celalalt", a subliniat Uliukaev.

Citeste si:

Ministrul rus a denuntat efectele negative ale crizei din Ucraina asupra economiei Rusiei: "Numeroase fonduri de investitii isi retrag banii din Ucraina, iar multe si din Rusia".

Criza politica din Ucraina s-a amplificat in noiembrie 2013, cand Administratia Viktor Ianukovici a refuzat sa semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeana.