Grupul de retail Carrefour a fost condamnat ieri de catre autoritatile din Coreea de Sud la plata unor amenzi 1,15 miliarde de euro pentru practici concurentiale inechitabile, informeaza Reuters
Distribuitorul francez, care este pe punctul de a se retrage de pe piata sud-coreeana, este acuzat pentru reducerea in mod arbitrar, cu aproape 1,4 milioane de euro a sumelor pe care le datoreaza furnizorilor, pentru returnarea fara motive intemeiate a produselor comandate si pentru intarzieri in onorarea contractelor.

In urma cu doua luni de zile, numarul doi mondial din domeniul distributiei dupa americanul Wal-Mart Stores a cedat cele 32 de magazine de pe teritoriul Coreei catre un consortiu local pentru aproximativ 1,85 miliarde de dolari.

Imediat dupa operatiune, autoritatile fiscale sud-coreene au demarat o ancheta asupra cesiunii, pentru a nu scapa de impozitare profitul realizat.

Carrefour, numarul patru din Coreea de Sud, a decis sa paraseasca aceasta piata deoarece, pe de o parte, performanta sa ramasese cu mult in urma actorilor locali, iar pe de alta parte piata chineza a devenit mult mai tentanta. Investitiile Carrefour in Coreea de Sud, din 1995 pana in prezent au depasit 5,71 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri