Distribuitorul francez, care este pe punctul de a se retrage de pe piata sud-coreeana, este acuzat pentru reducerea in mod arbitrar, cu aproape 1,4 milioane de euro a sumelor pe care le datoreaza furnizorilor, pentru returnarea fara motive intemeiate a produselor comandate si pentru intarzieri in onorarea contractelor.

In urma cu doua luni de zile, numarul doi mondial din domeniul distributiei dupa americanul Wal-Mart Stores a cedat cele 32 de magazine de pe teritoriul Coreei catre un consortiu local pentru aproximativ 1,85 miliarde de dolari.

Imediat dupa operatiune, autoritatile fiscale sud-coreene au demarat o ancheta asupra cesiunii, pentru a nu scapa de impozitare profitul realizat.

Carrefour, numarul patru din Coreea de Sud, a decis sa paraseasca aceasta piata deoarece, pe de o parte, performanta sa ramasese cu mult in urma actorilor locali, iar pe de alta parte piata chineza a devenit mult mai tentanta. Investitiile Carrefour in Coreea de Sud, din 1995 pana in prezent au depasit 5,71 milioane euro.