Presedintele ucrainean demis sambata de Parlament, Viktor Ianukovici, a declarat ca se considera in continuare presedintele Ucrainei si a cerut Moscovei sa ii garanteze securitatea, au anuntat joi agentiile ruse, citate de AFP si date publicitatii de Mediafax.

Ianukovici a declarat ca se considera in continuare presedintele Ucrainei si considera ilegitime deciziile luate de Parlament, care a votat destituirea sa si instaurarea unei puteri de tranzitie, intr-o declaratie transmisa joi agentiilor de presa rusesti.
Ianukovici, care a disparut dupa ce a incercat fara succes, sambata, sa se imbarce la bordul unui avion in fieful sau din Donetk, nu a oferit niciun indiciu cu privire la locul unde se afla. El a cerut Rusiei sa ii garanteze "securitatea personala" in fata "extremistilor".
Sugerand ca se afla in Rusia, o sursa din cadrul puterii ruse a declarat pentru agentiile ruse ca Moscova a "indeplinit" aceasta solicitare.
Intr-o declaratie adresata "poporului ucrainean", transmisa agentiilor de presa rusesti, seful statului demis s-a declarat "decis sa se lupte pana la capat pentru a pune in aplicare compromisul semnat saptamana trecuta cu liderii opozitiei, care s-a spulberat dupa destituirea sa de catre Parlament si plecarea lui de la Kiev.
"Ma consider seful legitim al statului ucrainea", a asigurat Ianukovici.
"Din nefericire, tot ce se intampla in prezent in Parlamentul Ucrainei este nelegitim", a adaugat Ianukovici, subliniind absenta din Parlament a numerosi deputati ai formatiunii sale, Partidul Regiunilor.
"Ma vad constrans sa le cer autoritatilor Federatiei Ruse sa imi asigure protectia personala in fata actiunilor desfasurate de extremisti", a adaugat el. "Asistam pe strazile a numeroase orase din tara noastra la o dezlantuire de extremism. Mi-au fost adresate amenintari fizice mie personal si sustinatorilor mei".
Procurorul general adjunct Mikola Golomsa a declarat miercuri ca Ianukovici, impotriva caruia Kievul a cerut un "mandat de arestare international", se afla in continuare in Ucraina.
"Devine evident ca poporul din sud-est si din Crimeea nu accepta vidul de putere si arbitrariul care domneste in tara, cand ministrii sunt desemnati de multime in piata publica", a denuntat Viktor Ianukovici.
El a subliniat ca nu a "permis niciodata" recursul la armata in fata crizei si a adaugat ca daca o astfel de decizie ar fi luata astazi, ea ar fi "ilegala si criminala".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri