Economia germana va creste anul acesta, potrivit estimarilor, cu 1,8%, dupa cresterea de unu% inregistrata anul trecut, potrivit previziunilor institutului de studii economice din Berlin DIW, preluate de agentia EFE si citate de Rompres. Estimarile DIW sunt, la fel ca si cele alte altor institutii, mai optimiste decat previziunile Guvernului, care preconizeaza o crestere de numai 1,6% pentru 2006.

Pentru anul viitor, DIW se bazeaza pe o majorare a PIB de numai 1,54%. Avantul din 2006 se va datora in special contextului mondial favorabil si faptului ca, pentru prima data in ultimii ani, consumul intern a inceput sa isi revina.

DIW, ca si o serie de experti, pleaca de la premisa ca Germania va putea indeplini anul acesta criteriile de la Maastricht in ceea ce priveste deficitul si pentru 2006 acesta va fi de 2,7%. Pentru 2007 se estimeaza un deficit de 1,8%.

In buletinul sau oficial, Guvernul a prevazut un deficit de 3,3% pentru 2006 si cu jumatate de punct mai putin pentru 2007. Expertii DIW sunt insa sceptici in ceea ce priveste noile cresteri ale ratei dobanzii de referinta decise de Banca Centrala Europeana, dar considera ca riscurile inflationiste sunt reduse si ca majorarile de preturi se datoreaza cresterii impozitelor si a preturilor petrolului.

Institutul s-a aratat sceptic si in ceea ce priveste piata muncii. Desi indicele somajului va scadea potrivit estimarilor de la 11,2% in 2005 la 10,2% in 2006, anul viitor se va reduce numai pana la 10,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri