Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat pe contul sau de Twitter ca i-a convocat pe cei 28 de ambasadori ai tarilor membre ale Aliantei la o reuniune de urgenta duminica, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea "situatiei grave din Ucraina", relateaza AFP, conform Mediafax.

"Aliatii din cadrul NATO se vor consulta pe marginea situatiei grave din Ucraina. Consiliul Nord-Atlantic se va reuni maine, urmat de o Comisie NATO-Ucraina", a anuntat el.

Potrivit unor surse diplomatice, ambasadorii se vor intalni la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei), iar Comisia NATO-Ucraina isi va incepe lucrarile trei ore mai tarziu, la 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei).

Aceasta reuniune va avea loc cu o zi inainte de reuniunea de criza prevazuta intre cei 28 de ministri europeni de Externe.

"Rusia trebuie sa respecte suveranitatea Ucrainei, integritatea sa teritoriala si frontierele sale", scrie pe Twitter Rasmussen.

La randul sau, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a solicitat Rusiei sa renunte la ideea de a trimite trupe in Ucraina si sa respecte legislatia internationala.

Sambata, Polonia a facut apel catre tarile semnatare (Rusia, Statele Unite si Marea Britanie) ale Memorandumului de la Budapesta, adoptat in 1994, "sa-si realizeze angajamentele" privind respectarea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri