Administratia interimara proeuropeana de la Kiev a inceput mobilizarea trupelor, in cursul noptii de sambata spre duminica, in contextul semnalelor privind o interventie militara rusa in regiunea autonoma prorusa Crimeea, informeaza CNN, conform Mediafax.

Consiliul ucrainean pentru Securitatea Nationala a decis plasarea armatei in stare de alerta si mobilizarea trupelor, afirma presedintele institutiei, Andrei Parubi.

Presedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului sau american, Barack Obama, ca Rusia isi rezerva dreptul de a "proteja interesele sale si populatia rusofona" in caz de "violente" in estul Ucrainei si in Crimeea.

Sambata seara, Vladimir Putin a primit aprobarea Consiliului Federatiei, Camera superioara a Parlamentului rus, pentru trimiterea de trupe in Ucraina pana la "normalizarea" situatiei.

"Din cauza situatiei extraordinare din Ucraina si a amenintarilor la adresa cetatenilor rusi, trupe ruse vor fi desfasurate in Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federatiei sa autorizeze utilizarea fortelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei pana la normalizarea situatiei politice din aceasta tara", a comunicat Kremlinul.

Alta tabla de joc, aceiasi...
Citeste si: Alta tabla de joc, aceiasi pioni: Rusia si SUA rejoaca in Ucraina...

Sambata dimineata, presedintele Consiliului Federatiei declara ca Rusia ar putea trimite militari in regiunea autonoma ucraineana Crimeea pentru garantarea securitatii Flotei ruse si a cetatenilor rusi din aceasta zona prorusa situata in sudul Ucrainei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Trump merge la Helsinki cu o politica contradictorie fata de Putin