Fondul Monetar International s-a declarat vineri "impresionat" de vointa de reforma exprimata de noile autoritati din Ucraina si a reafirmat ca este pregatit sa ajute tara aflata in grave dificultati financiare, transmite AFP.

"Sunt impresionat in mod positiv de determinarea autoritatilor, simtul lor de responsabilitate si angajamentul pentru programul de reforme economice si transparenta", a declarat intr-un comunicat directorul departamentului pentru Europa al FMI, Reza Moghadam, noteaza Mediafax.

El a revenit dintr-o vizita la Kiev, unde s-a intalnit cu premierul Arseni Iateniuk. O delegatie a FMI a sosit marti la Kiev, unde va ramane pana pe 14 martie, pentru a evalua starea economiei ucrainene si a pune bazele unui viitor program de ajutor solicitat de autoritati.

Noul guvern, investit pe 27 februarie dupa demiterea presedintelui Viktor Ianukovici, a solicitat asistenta FMI, evaluand necesarul de finantare la cel putin 15 miliarde de dolari. "FMI este pregatit sa ajute poporul ucrainean si sa sustina programul economic al autoritatilor, pentru a readuce Ucraina pe drumul bunei guvernante economice", a asigurat Moghadam.

Programul precedent de asistenta destinat Ucrainei, de 15 miliarde de dolari, a fost intrerupt in 2011 din cauza refuzului autoritatilor de atunci de a aplica reformele cerute de Fond, intre care reducerea subventiilor pentru pretul gazelor. Din 2011, mai multe delegatii ale FMI au mers in Ucraina, dar discutiile au esuat de fiecare data.

Eugen Teodorovici: Suntem o...
Citeste si: Teodorovici: Suntem o tara sigura pentru investitori


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si