Un program de spionaj informatic pe care specialistii il considera opera serviciilor secrete ruse vizeaza retelele guvernamentale ale statelor membre ale Aliantei Nord-Atlantice, oficiali de la Bucuresti anuntand ca Romania nu a fost afectata direct de acest virus, relateaza agentia Reuters.

Sute de computere guvernamentale din tari europene si din Statele Unite au fost afectate de virusul cibernetic Turla, despre care expertii cred ca este opera Guvernului Rusiei, potrivit Mediafax. "Este vorba de un virus informatic sofisticat (...) care are vizeaza obiective guvernamentale occidentale. Poarta toate caracteristicile Rusiei", explica Jim Lewis, expert la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale de la Washington.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a refuzat sa comenteze informatiile. In mod similar au procedat Pentagonul si Departamentul american pentru Securitatea Interna. Virusul cibernetic este monitorizat de serviciile de spionaj de cativa ani, iar compania de profil Symantec estimeaza ca aproximativ 1.000 de retele au fost accesate de acest soft de spionaj.

Surse guvernamentale din Romania, Cehia, Estonia si Polonia au anuntat ca nu au fost afectate direct de acest virus informatic. Alte state membre NATO au refuzat sa comenteze informatiile.

Citeste si:
Rusia avertizeaza asupra riscului unui razboi nuclear
Rusia avertizeaza asupra...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola