Observatorii militari ai OSCE, care au incercat, sambata, pentru a treia oara in trei zile sa intre in Crimeea, s-au intors din drum, a declarat pentru AFP o sursa din cadrul acestei misiuni a organizatiei, relateaza AFP.

Barbati inarmati in uniforma, in numar de aproximativ 40, au indreptat armele spre convoi, dar au tras in aer si nimeni nu a fost ranit, a anuntat o sursa din cadrul misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, noteaza Mediafax. "Tocmai ne-am intors (...) Au fost probabil trei tiruri (de somatie), nu din cauza noastra, ci pentru ca era o masina in campul vizual" intre masina care transporta observatorii si postul de control, a adaugat aceasta sursa din cadrul misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.

"Aceasta masina nu facea parte din convoiul nostru", a precizat aceasta. Tirurile au fortat observatorii sa se intoarca. "Cred ca au fost un pic suprinsi ca am ajuns pentru ca nu ne asteptau", a declarat el. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa anuntase anterior la Viena ca observatorii vor incerca din nou sa intre, sambata, in Crimeea dupa ce li s-a refuzat intrarea de doua ori in aceasta saptamana de catre fortele ruse.

"Misiunea va incerca din nou sa intre in Crimeea astazi, ei se indreapta in prezent catre punctul de control Armiansk", a declarat o purtatoare de cuvant a Organizatiei, Tatiana Baeva, adaugand ca misiunea include 54 de persoane, civili si militari, originare din 29 de tari. Joi, OSCE anuntase ca misiunea sa a fost impiedicata sa intre in peninsula care vrea sa isi proclame independenta fata de Ucraina si ca a fost impiedicata de persoane inarmate. O alta tentativa esuata a avut loc vineri.

Acord pentru continuarea...
Citeste si: Acord pentru continuarea retragerii armamentului in estul Ucrainei


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Politisti raniti la Kiev intr-o explozie dupa un vot in Parlament