Bank of China: listare reusita la Bursa din Shanghai

Actiunile Bank of China (BOC) au crescut ieri cu 30%, la numai cateva ore dupa inceperea listarii lor la Bursa de la Shanghai.

Banca publica a ridicat mai bine de 2,5 miliarde de dolari in aceasta operatie, cea mai importanta efectuata vreodata in China. Potrivit Reuters, urmatoarea institutie aflata pe lista introducerilor la Bursa este Industrial and Commercial Bank of China, operatia urmand sa aiba loc in lunile urmatoare.

Bank of China a deschis la o valoare de 3,99 yuani, cu 29,5% mai mult decat pretul de introducere, de 3,08 yuani, si a terminat sedinta intr-o usoara scadere, la 3,78 yuani. Cresterea medie a acestei prime zile de listare a fost de 23,4%. ''Piata era infometata de multa vreme dupa noi titluri. BOC a raspuns perfect acestei cereri'', a declarat Peng Yong, ABN Amro Teda Fund Management din Beijing.

Pretul afisat pentru actiunile de tip A de la Bank of China, pe care majoritatea investitorilor straini nu le pot achizitiona, valorifica institutia la 710 miliarde de yuani (88,75 miliarde de dolari), fapt ce transforma BOC in a doua mare capitalizare de la Bursa de la Shanghai, cu 18,5% din capitalizarea totala a pietei.

Bank of China a introdus deja actiuni ''H'' la Hong Kong, la 1 iunie. Operatia de atunci i-a permis stabilimentului financiar sa ridice peste 11,2 miliarde de dolari, adica sa devina a patra mare introducere pe piata realizata vreodata.
Activele totale ale BOC se ridicau la sfarsitul lui 2005 la 593 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri