Statul american Colorado a incasat in prima luna de la legalizarea vanzarii de marijuana in scop recreational 2 milioane de dolari din taxe, la vanzari totale de peste 14 milioane de dolari, suma fiind un prim indicator al potentialului fiscal al primei piete legale din SUA pentru acest drog.

Suma pentru luna ianuarie, in linie cu asteptarile autoritatilor, este de peste doua ori mai mare fata de venitul de 900.000 de dolari din taxe percepute in prima luna a anului la vanzarea de marijuana in scop medical, permisa inca din anul 2000.

"Prima luna de vanzare de marijuana in scop recreational s-a situat in linie cu estimarile. Ne asteptam ca modele clare in privinta veniturilor sa apara pana in aprilie si intentionam sa incorporam aceste date in viitoarele prognoze", a declarat directorul Departamentului Venituri din Colorado, Barbara Brohl, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Daca sunt incluse veniturile obtinute din inregistrarea afacerilor de vanzare de marijuana, pentru utilizare medicala sau recreationala, veniturile totale ale statului s-au situat la 3,5 milioane de dolari, de pe urma a 59 de afaceri.

Datele arata ca legalizarea vanzarilor de marijuana ar putea reprezenta o sursa semnificativa de venituri pentru autoritatile statele americane, aflate sub presiune sa arate ca pot reglementa strict o substanta ilegala conform legii federale. Guvernatorul statului Colorado, John Hickenlooper, a propus un plan de cheltuieli pana in iunie 2015 in valoare de 133 de milioane de dolari, finantat din taxele impuse la vanzarea de marijuana.

Planul guvernatorului, care spera sa fie reales in noiembrie, aloca cea mai mare parte a fondurilor educarii populatiei in privinta consumului de droguri si programelor destinate persoanelor dependente. Estimarea autoritatilor se bazeaza pe vanzari de canabis de 610 milioane de dolari in anul fiscal 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri