Romania, Bulgaria si Statele Unite au inceput miercuri exercitii navale comune la Marea Neagra, dupa ce acestea au fost amanate cu o zi din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Exercitiul militar a fost amanat marti, din cauza vremii nefavorabile.

Distrugatorul USS Truxtun impreuna cu trei nave romanesti si o fregata bulgara participa la aceste manevre, potrivit postului bulgar BGNES, citat de site-ul Novinite.com. Nava americana a sosit in Marea Neagra in contextul unor tensiuni tot mai puternice cu privire la peninsula ucraineana separatista Crimeea, ocupata de forte rusesti, provocand zvonuri potrivit carora acestea sunt motivul exercitiilor, informeaza Mediafax.

Insa, Marina Statelor Unite a precizat ca exercitiile comune, care se desfasoara in partea de vest a Marii Negre, au fost planuite cu mult inainte.
USS Truxtun (DDG-103 in terminologia NATO) este un distrugator apartinand Fortelor Navale americane, din clasa Arleigh Burke. Distrugatorul este o nava militara rapida, echipata cu sisteme de artilerie, rachete si torpile, destinata lovirii torpiloarelor si submarinelor inamice, precum si escortarii navelor care nu se pot apara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Implicatii ale retragerii SUA din Siria in problematica securitatii