Parlamentul Ucrainei a aprobat joi crearea unei Garzi Nationale din care ar putea sa faca parte pana la 60.000 de persoane, in contextul in care noua putere ucraineana se teme de patrunderea armatei ruse pe teritoriul de est al tarii, relateaza AFP.

Proiectul de lege a fost aprobat de catre toti cei 262 de parlamentari prezenti si nu a existat niciun vot impotriva, noteaza Mediafax.

Autoritatile ucrainene au anuntat ca acest corp, plasat in subordinea Ministerului de Interne, va fi alcatuit cu prioritate din voluntari provenind din "grupuri de autoaparare" care s-au format in Piata Independentei (Maidan), un simbol al opozitiei fata de fostul regim al lui Viktor Ianukovici.

Corpul va fi insarcinat cu asigurarea securitatii interne, cea a frontierelor si cu lupta impotriva terorismului.

Moscova a autorizat un zbor ucrainean de observare

Rusia a autorizat Ucraina sa efectueze un zbor de observare in spatiul sau aerian, pentru a se asigura ca nu au loc manevre militare ale fortelor ruse care sa ameninte securitatea Ucrainei, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov, citat de Itar-Tass.

Ucraina a adresat marti Ministerului rus al Apararii o solicitare de "survolare de observare exceptionala a teritoriului Federatiei Ruse", a declarat Antonov pentru agentia rusa. "Este prima data cand este adresata o asemenea solicitare in cadrul Tratatului Cer Deschis, de la semnarea lui in 1992", a precizat el.

"Si, desi nu avem nicio obligatie sa acceptam un survol ucrainean, am luat decizia sa autorizam o echipa de observatori sa efectueze un asemenea zbor", a declarat oficialul rus. "Speram ca vecinii nostri vor fi convinsi de faptul ca fortele ruse nu efectueaza la frontiera nicio activitate care sa ameninte securitatea Ucrainei", a adaugat el.

Armata ucraineana nu va interveni in Peninsula Crimeea, aflata sub controlul fortelor ruse, pentru a evita sa lase decoperita frontiera de est cu Rusia, a declarat marti pentru AFP presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov. "Nu putem sa ne angajam intr-o operatiune militara in Crimeea, pentru ca am lasa fara garnizoane frontiera de est, Ucraina nu va mai fi protejata, militarii rusi conteaza pe acest lucru", a apreciat Turcinov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri