Profitul Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a crescut de sapte ori anul trecut, la 4,6 miliarde de euro, de la 664 miliarde de euro in anul anterior, cand rezultatul a fost influentat de fondurile mai mari alocate provizioanelor pentru risc, a anuntat, joi, institutia.

Suma va fi transferata integral guvernului de la Berlin. "In pofida veniturilor mai mici din dobanzi, Bundesbank a inregistrat profit mai mare in 2013 fata de 2012, intrucat nu a mai fost necesar transferul de noi fonduri la provizioanele pentru risc", a declarat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, citat de portalul Market News International, parte a grupului Deutsche Boerse.

Provizioanele penrtru risc ale bancii se situeaza in prezent la 14,4 miliarde de euro. Fondurile mai mari care vor fi transferate guvernului federal vor reprezenta o surpriza placuta pentru ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, noteaa publicatia germana. Schaeuble a luat in calcul, in proiectul de buget pentru anul 2014, ca Bundesbank va da statului 2,5 miliarde de euro, scrie Mediafax.

"Situatia privind riscurile s-a imbunatatit intr-o oarecare masura", a spus Weidmann. Veniturile din dobanzi ale Bundesbank, principala sursa de venit a bancii, au scazut de la 8,3 miliarde de euro in 2012 la 5,6 miliarde de euro anul trecut, ca urmare a reducerii dobanzilor BCE.

Sursa foto: Drapelul Germaniei/Shutterstock.com

Citeste si:
Germania - Romania, schimburi comerciale de 17 MIL. euro in S1
Germania, partenerul...

Sursa foto: Drapelul Germaniei/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Joburi in strainatate: te poti angaja imediat in Germania sau Austria