Grupul elen Public Power Corporation SA (PPC) a castigat miercuri procedura de licitatie pentru preluarea termocentralei de la Bobov Dol, una din cele mai mari instalatii energetice de acest tip din Bulgaria, informeaza Rompres.

Compania elena a oferit un pret de 71 milioane euro si a promis alte 34 milioane euro pentru investitii viitoare. Agentia bulgara de privatizare a precizat ca un acord final ar urma sa fie semnat in maxim 70 de zile.

Anul trecut guvernul de la Sofia a anulat vanzarea termocentralei de la Bobov Dol, sustinand ca ofertele primite de la PPC si Enel (Italia) au fost nesatisfacatoare. Ulterior, compania elena, care a oferit cel mai mare pret -105 milioane euro sub forma de lichiditati si investitii, a atacat decizia de anulare in instanta, justitia dandu-i castig de cauza si obligand guvernul de la Sofia sa incheie procedura de vanzare.

Tot miercuri, Agentia bulgara de privatizare a anuntat ca va scoate la vanzare trei mari companii de termoficare din Plovdiv, al doilea mare oras din Bulgaria, Varna, port la Marea Neagra, si Ruse, port la Dunare. Directorul executiv al Agentiei pentru Privatizare, Todor Nikolov, a precizat ca firmele interesate de compania de termoficare din Plovdiv trebuie sa fi realizat in ultimii trei ani o cifra de afaceri de cel putin 100 milioane leva (50 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »