Comandantul unei unitati militare ucrainene din Belbek, in Crimeea, incercuita de fortele rusesti, i-a sunat joi pe superiorii sai de la Kiev sa ceara ordine precise si a amenintat ca in caz contrar va deschide focul, relateaza AFP.

"Pentru a evita confruntari armate, va cer sa le spuneti cat mai repede posibil comandantilor ce trebuie sa faca in caz de amenintari la adresa vietilor soldatilor si membrilor familiilor lor", a declarat Iuli Mamciur intr-o adresare video difuzata de televiziunea ucraineana, scrie Mediafax.
"Daca nu luati nicio decizie, vom actiona in conformitate cu statutul fortelor armate ucrainene, mergand pana la deschiderea focului", a avertizat el.
"Ne dam seama ca nu vom putea rezista mult timp in fata trupelor ruse superioare numeric, mai bine inarmate si mai bine antrenate, dar suntem pregatiti sa ne indeplinim datoria pana la capat", a declarat el, subliniind ca "ultimatumurile ruse devin din ce in ce mai dure".
Ministrul interimar al Apararii, Igor Teniuh, a vorbit cu Iuli Mamciur la telefon pentru a-l asigura ca au fost luate "masuri urgente" pentru sustinerea militarilor din Crimeea, a anuntat ministerul intr-un comunicat, fara a preciza natura acestor masuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri