Pretul barilului de petrol a coborat joi sub valoarea de 75 de dolari, insa analistii au avertizat ca nu intrevad o scadere semnificativa a preturilor la titei si benzina atata vreme cat cererea ramane una robusta, informeaza Rompres
Barilul de petrol light sweet crude cu livrare in luna august era cotat cu 74,80 dolari, in scadere cu 39 de centi comparativ cu valoarea inregistrata miercuri seara, in timp ce barilul de petrol Brent a pierdut 30 de centi pana la valoarea de 73,68 dolari.

In cursul zilei de miercuri, pretul petrolului a stabilit un nou maxim istoric, de 75,40 dolari pe baril, in contextul cererii importante din Statele Unite si a tensiunilor privind programul nuclear al Iranului.

In raportul sau saptamanal dat publicitatii joi, Departamentul american al Energiei a anuntat ca in ultima saptamana stocurile americane de titei brut au scazut cu 2,4 milioane barili pana la 314,3 milioane barili, in timp ce stocurile de benzina au scazut cu 700.000 de barili pana la 213,1 milioane barili.

In plus, datele oficiale arata ca in ultima luna cererea de benzina a consumatorilor americani a fost de 9,5 milioane barili pe zi, adica cu 1,4 procente mai mare decat in urma cu un an desi preturile la pompa se apropie de nivelul de trei dolari per gallon, sau 80 de centi pe litru, un nivel considerat odata inacceptabil.

Pietele au asteptat cu ingrijorare publicarea cifrelor referitoare la evolutia stocurilor americane de benzina si titei, tinand cont de faptul ca soferii americani consuma 40% din productia mondiala de combustibili.

Analistii sunt de parere ca testele cu racheta derulate de Coreea de Nord au sporit incertitudinile pe o piata deja afectata de problema dosarului nuclear iranian si de violentele din Nigeria si Irak.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri