Constructorul aeronautic european Airbus se asteapta ca pana la finele acestui an sa primeasca un numar de 20 de comenzi suplimentare pentru noul super jumbo A380, a declarat joi directorul de vanzari de la Airbus, John Leahy.

Intr-un interviu acordat postului de radio BBC Radio 4, John Leahy a dezvaluit ca firma europeana se astepta ca alte doua mari companii aeriene sa plaseze comenzi pentru noul A380. Referindu-se la problemele recente provocate de aparitia unor intarzieri in livrarea primelor A380, Leahy a recunoscut ca imaginea firmei a fost afectata, insa a estimat ca in scurt timp aceste probleme vor fi date uitarii.

Pana acum Airbus a primit 159 de comenzi din parte a 16 companii aeriene potrivit datelor Rompres. Noul A380 va putea transporta 555 de pasageri, fiind astfel cel mai mare avion de pasageri din istorie, mai mare decat modelului Boeing 747.

Recent, anuntarea intarzierilor in livrarea avioanelor A380 a provocat scaderea cu 26 de procente a actiunilor firmei mama EADS. Scandalul care a urmat a condus la concedierea lui Noel Forgeard, co-presedinte la EADS, si a lui Gustav Humbert, co-director la Airbus. Dezvoltarea programului A380 a costat 12 miliarde euro, iar amanarea livrarilor va sterge alte 2 miliarde euro din profitul EADS pana in 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de medici au ieşit în stradă în Italia pentru a cere o reformă
Setari Cookie-uri