Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care recunoaste independenta regiunii ucrainene Crimeea, anunta Presedintia Rusiei, citata de AFP.

"Rusia, tinand cont de vointa locuitorilor din Crimeea, exprimata prin referendumul din 16 martie 2014, decide recunoasterea Republicii Crimeea ca stat suveran si independent in care orasul Sevastopol are un statut special", precizeaza decretul. "Decretul intra in vigoare in ziua semnarii", precizeaza Kremlinul.

Conform dreptului international, recunoasterea Crimeei ca stat independent este o etapa necesara pentru integrarea in Rusia, pentru ca o astfel de actiune trebuie sa aiba loc in urma unui acord intre doua state independente. Locuitorii regiunii ucrainene Crimeea s-au pronuntat cu o majoritate covarsitoare, duminica, in favoarea unirii cu Rusia, in cadrul unui referendum considerat nelegitim de Kiev, de UE si de Statele Unite.

De asemenea, Parlamentul local a hotarat in unanimitate sa ceara oficial integrarea Crimeei in Federatia Rusa, unde ar urma sa detina statut de republica. O delegatie din Crimeea, condusa de premierul separatist Serghei Aksionov, a sosit luni la Moscova. Un proiect de lege privind alipirea peninsulei la Federatia Rusa urmeaza sa fie supus la vot, vineri, in Duma de Stat, Camera inferioara a Parlementului rus.

Citeste si:
Pionier al clipurilor false: In 6 luni vor deveni o realitate
Pionier al clipurilor false:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Merkel si Putin, negocieri secrete pentru un plan de pace in Ucraina