Presedintele rus, Vladimir Putin, a asigurat marti ca Rusia nu vrea scindarea Ucrainei, intr-un discurs sustinut in fata Parlamentului si guvernatorilor rusi la Kremlin, relateaza AFP.

"Sa nu ii credeti pe cei care va sperie pe tema Rusiei, care va spun ca dupa Crimeea, vor urma alte regiuni", a declarat Putin, adresandu-se ucrainenilor. "Noi nu vrem scindarea Ucrainei, nu avem nevoie de acest lucru", a adaugat el.

Presedintele rus a semnat, marti, un acord cu noii lideri prorusi ai Crimeei privind alipirea acestei peninsule din sudul Ucrainei la Rusia, relateaza AFP. Semnarea a avut loc dupa un discurs al presedintelui la Kremlin, in fata celor doua Camere ale Parlamentului, a guvernatorilor si membrilor Guvernului rus. Discursul a fost marcat de accente de patriotism si un ton puternic antioccidental, potrivit Mediafax.

Totodata, Putin a cerut Parlamentului de la Moscova sa adopte o lege privind alipirea Crimeei la Rusia, in cadrul unui discurs sustinut la Kremlin, relateaza AFP. "Propun Adunarii Federale (cele doua Camere ale Parlamentului rus) sa adopte o lege pentru a include in Federatia Rusa doi noi subiecti, Crimeea si orasul Sevastopol", a declarat el.

Sursa foto: Vladimir Putin/Shutterstock.com

Citeste si:
Ingrasamintele chimice romanesti ajung pe doua piete vecine
Combinatul de Ingrasaminte...

Sursa foto: Vladimir Putin/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si