Ministrul britanic de Finante George Osborne a prezentat miercuri un proiect de buget care include imbunatatirea estimarilor de crestere economica si facilitati fiscale in perspectiva alegerilor legislative de anul viitor, care nu deviaza insa de la politica financiara riguroasa, relateaza AFP.

Estimarea de crestere economica pentru acest an a fost majorata de la 2,4% la 2,7%, iar pentru 2015 de la 2,2% la 2,3%. Prognoza a fost mentinuta la 2,6% pentru 2016. "Redresarea economiei va fi mai rapida decat am prevazut", astfel ca estimarea referitoare la deficitul bugetar a fost redusa usor, a declarat Osborne in Parlamentul de la Londra. Marea Britanie va inregistra un usor excedent bugetar in exercitiul bugetar 2018/2019, potrivit ministrului de Finante, care a avertizat ca mai sunt multe de facut pentru insanatosirea finantelor publice.

El a spus ca Marea Britanie se imprumuta inca prea mult, in timp ce investitiile, exporturile si economiile realizate nu sunt suficiente. Bugetul prezentat miercuri in Parlament prevede majorarea pragului de venituri pana la care nu se percep impozite, de la 10.000 de lire pe an la 10.500 de lire pe an, peste 3 milioane de persoane urmand sa beneficieze de scutire, potrivit Mediafax.

La solicitarea conservatorilor, Osborne a anuntat reducerea fiscalitatii si pentru clasa de mijloc si cea superioara, prin majorarea pragului de venituri neimpozabile, pentru cei cu cota de impozitare de 40%. Totodata, vor fi luate masuri favorabile in cazul pensionarilor cu venituri mari, pentru reducerea fiscalitatii.

Alte facilitati fiscale incluse in buget sunt inghetarea accizei la carburanti, reducerea cu un penny, pentru al doilea an consecutiv, a accizei pentru halba de bere, si taxa aplicata castigurilor la jocul bingo de la 20% la 10%. Inainte de prezentarea din Parlament fusesera deja anuntate prima majorare a salariului minim superioara inflatiei din ultimii sase ani, prelungirea pana in 2020 a unui program de ajutor pentru achizitia de locuinte noi si cresterea deducerilor fiscale pentru ingrijirea copiilor.

Acordarea acestor facilitati fiscale este posibila datorita revenirii la crestere a economiei britanice, care a inregistrat anul trecut un avans de 1,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri