Rusia va construi un pod intre teritoriul sau si Peninsula Crimeea, a anuntat miercuri presedintele Vladimir Putin. Guvernul estimeaza valoarea proiectului la suma de trei miliarde de dolari, relateaza AFP.

"Ne trebuie un pod pentru automobile si trenuri", a subliniat Putin intr-o sedinta a Consiliului de Ministri, potrivit agentiei Interfax. Traversarea Stramtorii Kerci, care atinge 4,5 kilometri in cel mai ingust punct, in estul Crimeei, al bratului de mare care leaga marile Azov si Neagra, este singura modalitate de a ajunge pe peninsula de pe teritoriul rusesc, fara a trece prin Ucraina.

Legatura este asigurata in prezent de un bac. Trenurile continua sa circule pe teritoriul ucrainean, a anuntat ministrul Transporturilor Maxim Sokolov. El a anuntat ca un tunel este, de asemenea, in studiu. Potrivit ministerului, citat de Intefax, proiectului ii este alocat un buget global in valoare de trei miliarde de dolari (2,16 miliarde de euro). Sursa nu a precizat ce infrastructuri include acest buget, potrivit Mediafax.

Un oficial local a declarat la inceputul lunii ca podul este proiectat la o lungime de 7,5 kilometri. Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care incredinteza gestionarea unui grup public, BTP. Valoare evocata atunci era de 24 de miliarde de ruble (470 de milioane de euro).

Crimeea, un teritoriu cu populatie majoritar rusofona, in sudul Ucrainei, si-a proclamat independenta in urma schimbarii puterii de la Kiev si s-a pronuntat cu aproape 97% din voturile exprimate pentru alipirea la Rusia, intr-un referendum, duminica, denuntat de Kiev si Occident. Curtea Constitutionala rusa a validat miercuri, in unanimitate, tratatul privind integrarea Crimeei in Federatia Rusa, semnat marti de catre Putin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri