Companiile americane cu operatiuni in Rusia trebuie sa se pregateasca pentru cresterea tensiunilor actualizand planurile de evacuare a personalului si intarind securitatea sistemelor IT, a declarat un expert in securitatea companiilor, citat de Bloomberg.

De asemenea, companiile ar trebui sa fie atente la o eventuala crestere a ostilitatii fata de cetatenii americani. Deplasarile neesentiale in Rusia ar trebui amanate, a declarat Brian Michael Jenkins, consilier al presedintelui RAND Corp, companie de cercetare care are contracte cu guverne si companii.

"Sefii de companii trebuie sa se astepte la atacuri cibernetice", a spus el. Totodata, ar trebui sa fie atenti la graffiti sau orice alt semn al unei ostilitati sporite fata de americani si sa fie gata oricand sa evacueze personalul. Companiile americane reprezinta cea mai importanta sursa de investitii straine in Rusia, mai ales in domeniile tehnologie si servicii financiare, potrivit unui raport din 2013 al Ernst & Young, informeaza Mediafax.

UE si SUA au impus o prima serie de sanctiuni dupa ce Rusia a recunoscut Crimeea ca stat independent, constand din restrictii de calatorie si inghetarea activelor pentru unii oficiali rusi si ucraineni.

Intr-o a doua runda, dupa anexarea Crimeei de catre Rusia, UE a extins lista persoanelor vizate de sanctiuni, in timp ce Statele Unite au mers mai departe si au luat decizia de a ingheta activele unei banci din Rusia. De asemenea, presedintele american Barack Obama a semnat un ordin care face posibila impunerea unor sanctiuni vizand sectoare cheie ale economiei Rusiei, inclusiv fiannciar sau energetic.

Citeste si:
Politia SUA a prins mai multi romani decat cubanezi intrati ilegal
Politia de frontiera a SUA a...

Chiar daca companiile americane cu investitii in Rusia, precum General Electric si Boeing, sunt tot mai ingrijorate, specialistii afirma ca situatia nu impune in prezent retragerea de pe aceasta piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
A "plouat" cu bani in SUA dupa ce usa unui camion blindat s-a