Doua jachete purtate de George Harrison si Ringo Star in filmul "Help!" (1965), dedicat trupei The Beatles, au fost vandute cu 115.000 de lire sterline (137.620 de euro) la o licitatie organizata de casa Omega Auctions, joi seara, in orasul Liverpool, informeaza bbc.co.uk.

George Harrison si Ringo Starr au purtat cele doua jachete timp de cinci zile in timpul filmarilor de la "Help!", in Muntii Alpi. Cele doua jachete au aparut si in fotografia publicata pe coperta albumului omonim al formatiei britanice.

Jacheta purtata de Ringo Starr a fost vanduta cu 61.000 de lire sterline (72.890 de euro), iar jacheta purtata de George Harrison s-a vandut cu 54.000 de lire sterline (64.530 de euro). Ambele obiecte vestimentare erau estimate la preturi mult mai mici, cuprinse intre 20.000 si 30.000 de lire sterline, potrivit Mediafax.

La aceeasi licitatie, un pian folosit de Paul McCartney si John Lennon a fost cumparat de un colectionar sud-african cu 57.500 de lire sterline (68.710 euro). Acel pian, un model Bechstein din 1907, a fost utilizat pentru a compune doua piese celebre, "Help!" si "Yesterday", potrivit casei organizatoare a licitatiei.

Pianul si cele doua jachete au fost scoase la vanzare de Richard Lester, in varsta de 82 de ani, care a regizat atat filmul "Help!", cat si primul film dedicat trupei The Beatles, intitulat "A Hard Day's Night". La aceeasi licitatie ar fi trebuit sa fie puse in vanzare si o pelerina, un costum si coli de hartie cu versuri compuse de Paul McCartney, insa aceste obiecte au fost retrase de organizatori, dupa ce artistul britanic a deschis o actiune in justitie.

Licitatia, organizata joi pentru a coincide cu cea de-a 50-a aniversare a lansarii cantecului "Can't Buy Me Love", a avut loc la hotelul Adelphi din Liverpool. Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon si George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in intreaga lume.

Sursa foto: Ringo Starr/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri