Vladimir Putin a "pierdut Ucraina pentru totdeauna", dupa alipirea Crimeei la Rusia, a declarat fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, avertizand de asemenea in privinta unei dorinte a presedintelui rus de a continua ofensiva in Ucraina continentala, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna dupa ce ne-a declarat razboi", a spus Timosenko, in cadrul unui talk-show politic transmis de televiziunea publica ucraineana.

"Putin este inamicul numarul unu al Ucrainei, ne-a luat pamantul cu armele", a adaugat fostul premier ucrainean.

Egeria "revolutiei portocalii" i-a indemnat pe ucraineni sa fie pregatiti sa lupte in cazul in care trupele ruse ar intra in Ucraina continentala.

"Trebuie sa fim pregatiti pentru momentul cand Putin va depasi linia rosie", a continuat ea, afirmand ca aproximativ 100.000 de militari rusi sunt masati la granita dintre Rusia si Ucraina.

Citeste si:
Ucraina vs. Rusia: Personajele cheie ale conflictului ce ameninta...
Ucraina vs. Rusia:...

"Vom lupta daca va depasi linia rosie", a avertizat ea.

In opinia ei, presedintele rus ar putea sa urmeze calea altor "dictatori inlaturati de la putere".

"Nu este primul dictator cu comportament fascist. Lumea a arestat deja multi dintre ei in ultimii ani. Ne amintim de Libia, ne amintim de alti dictatori care au fost inlaturati de la putere de mase. Putin nu este o exceptie", a afirmat Timosenko.

Citeste si:
Principalele evenimente din Ucraina de la startul crizei politice
Principalele evenimente din...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si