Directorul general al companiei energetice nationale Naftogaz din Ucraina, Evgheni Bakulin, a fost arestat intr-un vast caz de coruptie in care sunt implicati oficiali de rang inalt ai regimului fostului presedinte Viktor Ianukovici, transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Prejudiciul adus statului este estimat la circa 4 miliarde de dolari. Suma este departe de a reprezenta totalitatea tranzactiilor suspecte care au atras atentia anchetatorilor", a scris ministrul de Interne Arsen Avakov pe pagina sa de Facebook.

Compania de stat Naftogaz asigura productia si distributia de gaze si petrol din Ucraina si este insarcinata cu importurile de gaze din Rusia.

"Ma tem ca ancheta fara compromisuri care are loc in prezent va dezvalui pierderi uriase si implicarea unor persoane cunoscute, inclusiv oameni politici fosti si actuali", a aratat ministrul, avertizand politicienii sa nu faca presiuni in timpul anchetei.

El a spus ca mecanismele coruptiei nu ar fi putut functiona decat intr-un mediu permisiv si cu complicitatea guvernului precedent, a Ministerului de Interne si a justitiei.

Primaria Sectorului 4...
Citeste si: Primaria Sect. 4 construieste gradinite si scoli in Cernauti, Ucraina

Potrivit presei ucrainene, sediul Naftogaz din Kiev a fost perchezitionat vineri de forte de ordine, care au blocat accesul in cladire.

Postul de televiziune Hromadske a relatat ca au mai avut loc perchezitii la domiciliul fostului ministru al Energiei Eduard Stavitski, care avea in subordine Naftogaz in timpul presedintiei Ianukovici.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Investitorii italieni cer intoleranta maxima pentru coruptie