Jim Rogers, fostul partener de afaceri al miliardarului George Soros, spune ca a identificat una dintre cele mai mari oportunitati pentru investitie, fiind dispus chiar sa isi plaseze toata averea in… Coreea de Nord.

Rogers a vorbit recent si despre investitiile in agricultura, scrie Forbes.

“Daca vrei sa faci multi bani in viitor, ar trebui sa inveti sa conduci un tractor”, a declarat celebrul trader intr-un interviu acordat BBC Radio.

Avand in vedere cele doua declaratii, s-ar putea spune ca Jim Rogers considera agricultura Coreei de Nord ca fiind cea mai buna oportunitate pentru investitie. Problema este insa ca agricultura acestei tari este extrem de slab tehnologizata si, in plus, este imposibil sa cumperi teren in Coreea de Nord.

De altfel, Guvernul de la Phenian este foarte restrictiv cand vine vorba de investitii straine, care sunt puternic limitate, singura exceptie fiind facuta in cazul Chinei.

Din acest motiv, Rogers spune ca se afla in cautarea unor companii chineze care sa investeasca in Coreea de Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri