Compania chineza a semnat joi un acord in acest sens, dupa ce consiliul director a aprobat tranzactia, potrivit ziarului local China Securities Journal. Pretul de catalog al aeronavelor totalizeaza 26,53 miliarde yuani (3,3 miliarde dolari sau 2,6 miliarde euro), insa compania de transport aerian a anuntat ca va plati mai putin, fara a indica o suma, informeaza Rompres.

Saptamana trecuta, rivalul China Eastern Airlines Co. a anuntat achizitia a 30 de aeronave Airbus A320. Aceste tranzactii par sa faca parte dintr-un contract de 150 de aeronave de la Airbus pentru sase companii chinezesti, anuntat in cursul vizitei premierului chinez, Wen Jiabao, in Franta, in luna decembrie. De altfel, prima oprire a oficialului chinez in Franta a fost la centrul de productie Airbus din sudul orasului Toulouse.

Luna trecuta, guvernul chinez a aprobat planurile Airbus de a deschide o uzina de asamblare pentru aeronave A320 in estul orasului Tianjin. Airbus si rivalul sau nord-american Boeing urmaresc cu atentie dezvoltarea pietei din China pentru a-si spori vanzarile in anii urmatori. Pana acum, Airbus a castigat aproximativ o treime din contractele companiilor chinezesti, iar Boeing circa 60%. In prima jumatate a anului, volumul de transport de pasageri pe liniile aeriene din China a crescut cu 18%, pana la 74,3 milioane de persoane.