Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut vineri Rusiei sa isi retraga trupele pe care le-a mobilizat de-a lungul frontierei sale cu Ucraina si sa negocieze cu comunitatea internationala, relateaza AFP.

"Este posibil ca (rusii) sa incerce sa intimideze Ucraina, dar este la fel de posibil sa aiba alte proiecte", prin trimiterea militarilor la frontiera, a declarat Obama intr-un interviu acordat postului american de televiziune CBS.

In urma cu o luna, Vladimir Putin declara ca ca rolul jucat de militarii rusi in Crimeea a demonstrat "noile capacitati" ale armatei, "Evenimentele din Crimeea au fost un examen. Ele au demonstrat noile capacitati ale fortelor noastre armate si moralul solid al oamenilor", a declarat presedintele rus, confirmand implicit participarea militarilor rusi la preluarea controlului peninsulei ucrainene, potrivit Mediafax.

El a multumit "comandamentului si personalului Flotei Marii Negre, precum si altor unitati mobilizate in Crimeea pentru retinerea si curajul de care au dat dovada", in cadrul unei ceremonii televizate de inmanare a unor decoratii la Kremlin.

Citeste si:
Sabiile se ascut intre SUA si Rusia pe tema prezentei la Marea Baltica
Statele Unite si Rusia se...

Sursa foto: Barack Obama/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Trump merge la Helsinki cu o politica contradictorie fata de Putin