Astfel fabrica de langa Sankt Petersburg va renunta la circa 700 de posturi, din cauza trecerii la productia cu un singur schimb in iunie, a declarat John Gardiner, purtator de cuvant al Ford. Alte 250 de posturi temporare vor fi desfintate la o fabrica din regiunea Tatarstan.

Fabricile sunt detinute de Ford Sollers, companie mixta a Ford si Sollers. Piata auto din Rusia se afla in declin inca dinainte ca anexarea regiunii Crimeea si masarea de trupe la granita estica a Ucrainei sa atraga sanctiuni asupra Rusiei, in cea mai grava criza a relatiilor cu Occidentul de la incheierea Razboiului Rece.

Vanzarile de autovehicule au scazut cu 4% in primele doua luni ale anului, dupa un declin de 5,5% anul trecut, la 2,78 milioane de unitati. Reducerile de personal si productie au fost cauzate de deprecierea rapida a rublei, declinul vanzarilor la nivelul industriei si de reorientarea cumparatorilor de la modelele compacte la SUV-uri, a informat Ford Sollers, scrie Mediafax.

Citeste si:

Rubla s-a depreciat cu 13% fata de dolar in ultimele 12 luni. Declinul monedei Rusiei a determinat grupul auto francez Renault sa creasca preturile cu circa 3% atat in ianuarie, cat si in martie. Totodata, fabrica din Sankt Petersburg va opri productia mai mult de patru saptamani pana la trecererea la productia cu un singur schimb la sectiile de vopsitorie si asamblare finala.

Vanzarile Ford in Rusia au scazut in primele doua luni din acest an cu 21%, la 10.556 masini, potrivit datelor companiei americane. Ford intentioneaza sa inceapa in acest an productia SUV-ului EcoSport la o a treia fabrica a Ford Sollers.

Sursa foto: Fabrica de masini/Shutterstock.com