Prin intermediul unor ONG-uri, Soros a cheltuit cel putin 80 mil. dolari incercand sa promoveze legalizarea marijuana incepand cu 1994, cand a deviat o parte din banii fundatiilor sale caritabile catre organizatii care „exploreaza” politici alternative in privinta medicamentelor.

Cheltuielile sale au fost suplimentate de catre Peter Lewis, presedintele decedat al Progressive Insurance (una dintre cele mai mari companii americane de asigurari auto), un cunoscut consumator de marijuana care a cheltuit 40 mil. dolari pentru a influenta dezbaterile locale.

George Soros obisnuieste sa faca donatii prin intermediul Drug Policy Alliance, un ONG pe care finanteaza cu aproximativ 4 mil. dolari anual.

Citeste si:

“Campania pentru legalizarea marijuana nu este o miscare populara. O buna parte din finantarile si fraudele care se fac in cadrul acestei campanii au fost realizate de George Soros si promovate de catre celebritati”, a declarat John Walters, directorul din timpul administratiei George W. Bush al White House Office of National Drug Control Policy.