Turismul este locomotiva care scoate economia Greciei din recesiunea ultimilor sase ani, anul trecut tara fiind vizitata de un numar record de 18 milioane de turisti, iar autoritatile se asteapta ca 2014 sa fie un an si mai bun, relateaza Bloomberg.

Revenirea cu succes a Greciei pe piata de obligatiuni este cel mai recent dintre semnele pozitive din economie, care au inclus numarul record de turisti de anul trecut si perspectivele bune din 2014 pentru sectorul turismului, a declarat ministrul de resort Olga Kefalogianni. "Marile dificultati au fost lasate in urma. Tendinta se inverseaza, vom vedea cum economia Greciei incepe sa isi revina in acest an", a spus Kefalogianni.

Premierul Antonis Samaras a numit industria turismului, care reprezinta circa o sesime din PIB, "principala locomotiva care scoate economia din recesiunea dureroasa a ultimilor sase ani". Grecia a atras anul trecut un numar record de 18 milioane de vizitatori, mare parte din Germania, Marea Britanie, dar si din China si Brazilia.

Pentru acest an, autoritatile elene, dar si Asociatia Firmelor de Turism din Grecia, anticipeaza ca numarul turistilor va continua sa creasca. Pietele emitatoare de turisti pentru Grecia, care s-au contractat in ultimii ani, au inceput sa isi revina, a aratat Kefalogianni, precizand ca datele privind rezervarile ale Asociatiei Firmelor de Turism arata ca Grecia se poate astepta la mai multi turisti din Marea Britanie, Germania si Franta. Germanii sunt cei mai numerosi vizitatori in Grecia, urmati de cei din Marea Britanie, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Franta si Rusia, informeaza Mediafax.

Intrebat daca numarul vizitatorilor din Rusia, care a atins anul trecut 1,4 milioane, ar putea fi afectat de tensiunile dintre aceasta tara si Uniunea Europeana referitoare la Ucraina, ministrul a spus ca in primele trei luni ale anului curent a avut loc o crestere de 12% a vizelor acordate, astfel incat perspectivele sunt pozitive.

In afara veniturilor generate, turismul este o sursa majora de investitii in Grecia, iar Kefalogianni a explicat ca o parte din programul de imbunatatire a infrastructurii are rolul sa sustina majorarea contributiei turismului la PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri