China a inregistrat o crestere a economiei cu 7,4% in primul trimestru fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Acesta este cel mai moderat ritm de crestere economica din ultimul an si jumatate, transmite Bloomberg.

Evolutia a depasit asteptarile economistilor, care anticipau o crestere economica de 7,3%. Productia industriala si investitiile in active fixe au evoluat sub estimarile analistilor. Cresterea in zona investitiilor in proprietati imobiliare a fost cea mai slaba din 2009, semnaland accesul mai dificil la creditare si scadere cererii, noteaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Principalul indice al bursei de la Shanghai a urcat miercuri cu 0,3%, in timp ce cursul yuanului nu a variat semnificativ. Pietele asiatice au urcat cu 1%, iar bursele europene au deschis pe plus. Cresterea economica a Chinei a incetinit de la 7,7% in trimestrul al patrulea al anului trecut.

Sursa foto: China/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri