Premierul britanic David Cameron a acceptat joi sa colaboreze cu presedintele american Barack Obama cu privire la adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Moscovei. Totodata, David Cameron a promis sa ofere 1,2 milioane de euro pentru misiunea de supraveghere a OSCE in Ucraina, relateaza AFP.

Cei doi lideri au discutat la telefon despre acordul privind detensionarea situatiei din Ucraina, incheiat la Geneva, apreciind ca acesta este "un pas pozitiv", dar au subliniat ca prevederile acordului trebuie sa fie puse in aplicare "rapid".

"Premierul (britanic) si presedintele (american) au convenit, de asemenea, ca Uniunea Europeana si Statele Unite trebuie sa continue pregatirea unor eventuale sanctiuni suplimentare, pentru a fi pregatite sa reactioneze rapid, daca acordul nu va fi aplicat", a anuntat Biroul premierului David Cameron, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Misiunea de supraveghere a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) este insarcinata sa ajute autoritatile ucrainene sa aplice acordul de la Geneva, care prevede detensionarea crizei prin dezarmarea militiilor separatiste proruse.

"Marea Britanie va oferi un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) pentru a sustine aceasta misiune", a adaugat Biroul premierului britanic.

Citeste si:
Cea mai importanta bursa din Europa ar putea sa fie vanduta
Hong Kong Exchanges face...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia avertizeaza asupra riscului unui razboi nuclear