Navele de razboi si de sustinere ale Ucrainei, care se aflau la o baza navala din Crimeea, s-au deplasat catre portul Odesa, a anuntat publicatia "Flota ucraineana", citata de RIA Novosti.

Potrivit cotidianului, nava de debarcare Kirovograd, corveta de lupta antisubmarin Vinnita, nava de patrula Herson, remorcherul Kovel, petrolierul Gorlovka si vedeta de remorcare Novoozernoie au parasit baza navala din Novoozernoie "dupa ce flota rusa a Marii Negre a deblocat iesirea lacului Donuzlav", conform unei intelegeri intre Ministerele Apararii rus si ucrainean, anunta Mediafax.

Rusia a predat Ucrainei 389 de blindate, opt elicoptere si trei nave de razboi care se aflau in Crimeea, inainte de a suspenda procedura de predare a materialelor de razboi marti, pentru a evita ca acestea sa fie folosite impotriva civililor in Ucraina, sustine agentia rusa. Presedintele ucrainean interimar Aleksandr Turcinov a anuntat marti inceputul unei operatiuni speciale care implica armata in estul tarii, unde manifestatii ale sustinatorilor federalizarii Ucrainei au loc de mai multe saptamani. Manifestantii cer referendumuri privind statutul politic al regiunilor lor.

Republica ucraineana Crimeea a fost alipita Rusiei la jumatatea lui martie, in urma unui referendum privind statutul sau politic. Autoritatile de la Kiev si tarile occidentale nu recunosc acest referendum si denunta anexarea peninsulei de catre Moscova.

Citeste si:
TAROM introduce o noua destinatie din Bucuresti
TAROM introduce la sfarsitul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Canada se opune revenirii la formula G8 prin reprimirea Rusiei