Americanii au uitat ca recesiunea si criza financiara din 2008 a pornit din sectorul imobiliar si vad real estate-ul drept cea mai buna investitie pe termen lung. Insa, piata imobiliara s-a dovedit intotdeauna o investitie proasta si, mai mult, a fost cauza nenumaratelor crize in ultimele decenii.

Potrivit unui soldaj publicat recent de Gallup, americanii considera la acest moment real estate-ul cea mai buna optiune pentru investitiile pe termen lung, depasind interesul pentru aur sau actiuni.

Imediat dupa criza financiara, procentul americanilor care vedeau imobiliarele ca o alternativa sanatoasa la investitiile traditionale era mult mai mic, parerea fiind bazata pe drama prabusirii pietei imobiliare.

Dar, dupa cum se intampla la fiecare criza financiara, multi specialisti au afirmat cu tariie ca interesul americanilor pentru real estate avea sa dispara pentru foarte mult timp si de abia peste mai multe generatii imobiliarele aveau sa fascineze din nou mintea americanilor. Lucrurile insa nu au luat-o pe acest drum si, dupa cum arata graficul de mai jos, americanii par sa fi uitat cea mai importanta lectie a crizei.

In plus, americanii se inseala si in ceea ce priveste randamentele aduse de real estate, care istoric vorbind au fost foarte mici pe termen lung, sub cele ale aurului, obligatiunilor sau actiunilor.

Potrivit statisticilor Biroului American de Statistici in Constructii, randamentul mediu pe care investitia in real estate l-a adus unei familii a fost de numai 0,74% anual, in ultimii 30 de ani, perioada care a inclus multe bule speculative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri