Canada nu mai permite restaurantelor sa mai angajeze muncitori straini in regim temporar pana cand guvernul federal va finaliza o revizuire a programului care permite angajatorilor sa ocupe, temporar, cu muncitori straini locurile de munca pentru care nu sunt disponibili canadieni calificati, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Moratoriul, care afecteaza doar segmentul de restaurantelor, vine dupa ce subsidiara din Canada a lantului McDonald's a decis sa suspende toate cererile sale in cadrul Programului de Munca Temporara pentru Straini (Temporary Foreign Worker Program - TFW), care a fost lansat in 2002.

De asemenea, guvernul canadian a anuntat ca a demarat o ancheta asupra presupuselor abuzuri derulate in cadrul acestui program destinat industriei restaurantelor.

Ministrul Muncii din Canada, Jason Kenney, a anuntat ca guvernul a introdus un moratoriu cu privire la procesare noilor cereri venite din partea restaurantelor, in plus va impiedica restaurantele sa angajeze muncitori pentru locurile neocupate in cazul cererilor deja aprobate. Kenney a adaugat ca guvernul canadian analizeaza o serie de modificari la programul TFW pentru a se asigura ca angajatorii recruteaza si pregatesc canadieni.

'Guvernul nostru a fost foarte clar. Canadienii trebuie sa aiba prima optiune pentru locurile de munca disponibile', a declarat Jason Kenney.

In schimb, guvernul canadian a subliniat ca moratoriul nu vizeaza si programul de munca temporara pentru straini destinat sectorului agricol. In cazul acestui sector, guvernul sustine ca exista dovezi privind existenta unui deficit de forta de munca adaugand ca locurile de munca in ferme sunt prin definitie locuri de munca pe termen scurt

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri