Casa Alba cere sefilor de companii americane sa nu participe la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg, care va fi organizat de Rusia pe 22-24 mai, "intrucat ar transmite un semnal gresit, avand in vedere comportamentul Rusiei" fata de Ucraina, scrie Financial Times, preluat de Mediafax.

Oficiali ai Casei Albe au telefonat directorilor de companii americane pentru a le transmite ca presedintele SUA, Barack Obama, le cere sa nu participe la eveniment, a declarat o sursa apropiata situatiei pentru publicatia britanica. Forumul anual este strans legat de guvernul Rusiei: site-ul afiseaza o poza a presedintelui rus Vladimir Putin si noteaza ca evenimentul se desfasoara "sub auspiciile" acestuia.

Oficiali ai Statelor Unite nu vor participa la forum, a declarat Caitlin Hayden, purtator de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala al Casei Albe.

"Companiile vor trebui sa ia propriile decizii, dar consideram ca prezenta unor membri importanti din conducerea unor companii la astfel de evenimente, unde sa apara impreuna cu oficiali guvernamentali rusi, ar transmite un semnal inadecvat, avand in vedere comportamentul Rusiei", a spus Hayden.

Unii directori americani au renuntat, deja, sa participe. Citigroup a informat, saptamana trecuta, ca directorul general al grupului, Mike Corbat, nu va participa, iar surse apropiate situatiei au declarat ca directorul general al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, va renunta de asemenea sa participe, urmand ca banca sa fie reprezentata de membrii mai putin importanti ai conducerii.

Casa Alba vrea sa impiedice o noua victorie de propaganda a lui Putin, precum cele inregistrate in urma vizitelor sefilor companiilor Siemens si Royal Dutch Shell, dupa anexarea Crimeei, criticata dur de UE si SUA.

Mai multi sefi de companii americane sunt inca trecuti in programul de conferinte al forumului, inclusiv directorul general al producatorului de aluminiu Alcoa, directorul financiar al Boeing, Dennis Muilenburg, precum si presedintele grupului Caterpillar, Donald Umpleby.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri