Autoritatile uruguayene au dezvaluit modul in care marijuana va fi putea fi fabricata si vanduta in mod legal in aceasta tara. Astfel, farmaciile autorizate vor putea vinde drogul pentru mai putin de 1 dolar pe gram, iar consumatorii vor putea cumpara maxim 40 de grame pe luna, scrie BBC.

Proiectul de lege arata ca fiecare gospodarie din Uruguay va putea cultiva pana la sase plante de canabis si ca marijuana va putea fi consumata in locurile in care este permis si fumatul.

Anul trecut, Uruguay a devenit prima tara din lume care a legalizat cultivarea, vanzarea si consumul de marijuana. Proiectul de lege propus de presedintele Jose Mujica este asteptat sa intre in vigoare la inceputul saptamanii viitoare.

Un inalt oficial din guvernul uruguayan a aratat ca gramul de marijuana va costa intre 0,85 si 0,95 de dolari. Politicianul Diego Canepa a declarat ca procesul de licentiere al companiilor interesate sa cultive drogul va fi lansat in circa 15 zile.

"Spre sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie, vanzarea de marijuana va fi deja disponibila in tara prin intermediul farmaciilor", a spus Canepa.

Citeste si:
Liber la droguri: cum au reactionat americanii in prima zi cu...
Liber la droguri: cum au...

Guvernul estimeaza ca cererea actuala de marijuana din Uruguay se ridica la 18-22 de tone, ceea ce inseamna echivalentul a aproximativ 10 hectare de plantatii de canabis.

Cosumul de marijuana va fi permis in cele mai multe spatii publice, unde se poate si fuma, cu exceptia locurilor de munca. Cu toatea acestea, soferii prinsi ca au fumat marijuana vor suferi aceleasi pedepse ca cei care au consumat alcool.

Guvernul uruguayan spera ca prin aceste masuri sa combata carteluri in care se consuma droguri, insa criticii sustin ca nu vor face decat sa duca la expunerea mai multor persoane.

Citeste si:
Va declansa Uruguay o revolutie globala a marijuanei?
Va declansa Uruguay o...
Sursa foto: Culturi de canabis, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Regele tutunului da in judecata prima tara care a legalizat marijuana
Setari Cookie-uri