Economia Frantei incepe sa-si revina si va permite guvernului sa reduca taxele, a declarat presedintele francez Francois Hollande pentru publicatia Journal du Dimanche, citata de Reuters.

"Efortul pentru realizarea reformelor nu s-a incheiat, dar recuperarea economica incepe sa apara. Aceasta etapa va conduce la o crestere economica mai puternica, la competitivitate mai buna si la o redistribuire a puterii de cumparare prin taxe mai reduse", a spus el, conform Mediafax.

Hollande, ales presedinte in mai 2012 pentru o perioada de cinci ani, a adaugat ca a ajuns in a doua etapa a mandatului sau.

In timpul campaniei electorale, Hollande a promis ca se va concentra in primii ani ai mandatului asupra consolidarii finantelor Frantei, urmand ca dupa ce deficitul bugetar intra pe o panta descenedenta sa lucreze la imbunatatirea puterii de cumparare a populatiei.

Parlamentul a aprobat vineri un plan cu un impact de 50 de miliarde de euro care vizeaza reducerea pana in 2015 a deficitului bugetar al Frantei in limita de 3% din PIB acceptata in UE.

A doua economie ca marime din...
Citeste si: A doua economie ca marime din Europa si-a incetinit ritmul de crestere

Economia Frantei a crescut cu 0,2% anul trecut, dupa stagnare in 2012 si un avans de 2% in 2011.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Emmanuel Macron, al 26-lea presedinte al Frantei