O misiune comuna Norvegia-Statele Unite efectueaza in perioada 5-8 mai zboruri de observatie in spatiul aerian al Rusiei, cu un avion de observatie de tip An-30 din Romania, in cadrul Tratatului Cer Deschis, potrivit unui oficial rus de rang inalt, relateaza agentia Itar-Tass in pagina electronica.

"In cursul zborului pe o ruta coordonata, specialisti rusi de la bordul avionului romanesc de observatie (de tip) An-30 vor controla observarea stricta a parametrilor coordonati si utilizarea echipamentului de monitorizare prevazut de Tratatul Cer Deschis", a declarat pentru agentia de presa rusa Itar-Tass, Serghei Rijkov, seful Centrului national rus pentru reducerea amenintarii nucleare, noteaza Mediafax.

Potrivit Rijkov, avionul de tip Antonov-30 nu este conceput sa fie inarmat cu vreun tip de armament. Echipamentul de observatie montat la bord respecta certificarea internationala necesara, la care participa si specialisti rusi. Tratatul Cer Deschis a fost semnat in 1992 de 34 de state. Zborurile de observatie sunt efectuate in spatiile aeriene ale Rusiei, Statelor Unite si unor state europene.

Principalele obiective ale Tratatului sunt dezvoltarea transparentei, acordarea de asistenta in supervizarea indeplinirii acordurilor privind controlul armelor, extinderea posibilitatilor de evitare a crizelor si solutionarea situatiilor de criza in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si altor organizatii internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri