Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avertizat la Tiraspol, ca semnarea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeana ar putea avea consecinte foarte grave asupra Republicii Moldova, subliniind ca Transnistria este "sub patronajul Rusiei si nu vom permite nimanui sa o supere".

"Este paradoxal ca elita politica de la Chisinau vrea sa se apropie de Bruxelles si crede ca acolo se va simti mai bine, desi peste 700.000 de cetateni moldoveni lucreaza pe teritoriul Rusiei", a declarat Rogozin intr-o conferinta de presa, potrivit site-ului presedintiei transnistrene president.gospmr.ru.

In opinia vicepremierului rus, "poporul Republicii Moldova vrea sa fie alaturi de Rusia printr-o integrare in Uniunea Euroasiatica".

"Avertizam in mod direct ca (semnarea Acordului de Asociiere cu UE) ar putea avea consecinte foarte grave asupra Republicii Moldova si a populatiei sale. Suntem categoric impotriva faptului ca Transnistria nu este invitata sa participe la negocierile" dintre Chisinau si Bruxelles, a afirmat Rogozin.

El a subliniat ca "Transnistria se afla sub patronajul Rusiei si nu vom permite nimanui sa o supere".

Anterior, Rogozin a afirmat ca recunoasterea independentei Transnistriei este o "problema complicata", dar acest lucru "va depinde de evolutia evenimentelor" in aceasta regiune, relateaza agentia Novosti PMR, in pagina electronica.

"Rusia cunoaste dorintele transnistrenilor si tine cont de toate referendumurile care au avut loc in regiune, dintre care doua au fost legate de integrarea in Rusia", a adaugat Rogozin.

Totodata, el a mentionat ca "Rusia va fi bucuroasa sa coopereze cu Republica Moldova. Ii iubim pe moldovenii nostri ortodocsi, insa avem probleme cu elita politica care a decis sa se indrepte spre Bruxelless. Dupa parerea mea, ei (politicienii moldoveni) pot pleca singuri spre Europa si nimeni nu va avea de suferit", a adaugat vicepremierul rus.

In legatura cu reactia negativa a autoritatilor de la Chisinau fata de vizita sa la Tiraspol, Rogozin a declarat ca "Nu am vrut sa deranjez pe nimeni. Suntem pregatiti pentru un dialog".

Sursa foto: Dmitry Rogazin, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri