Criza din Ucraina ar putea avea "consecinte economice grave", a avertizat directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, intr-un interviu publicat luni de cotidianul german Handelsblatt, citat de AFP.

"Criza din Ucraina reprezinta un pericol care poate fi inca dificil de masurat, iar riscul extinderii la alte tari nu este deloc predictibil. Totusi, poate avea consecinte economice serioase", a spus Lagarde. Directorul FMI se va intalni marti, la Berlin, cu cancelarul german, Angela Merkel, si sefii altor patru organizatii internationale, OCDE, Banca Mondiala, Organizatia Mondiala a Comertului, si Biorul International al Muncii, pentru a discuta situatia economiei internationale.

"Criza geopolitica din Ucraina are efecte asupra comertului international si investitiilor straine directe. Are implicatii asupra fluxurilor de capital la nivel international si aprovizionarii cu energie a Uniunii Europene, Ucraina fiind un stat de tranzit", a adaugat Lagarde.

Programul de imprumut de 17 miliarde de dolari (12,3 miliarde de euro) convenit de FMI cu Ucraina nu va fi suficient, iar tara are nevoie de sprijin financiar bilateral din partea altor state, precum si din partea organizatiilor financiare internationale, a declarat directorul FMI, potrivit Mediafax.

"Nu putem pur si simplu spune ca situatia este prea complicata pentru a putea da bani acum", a spus Lagarde. Separatistii prorusi din estul Ucrainei au anuntat o victorie de proportii la un referendum organizat duminica in privinta secesiunii a doua regiuni ucrainene. Referendumul a fost catalogat drept o "farsa" de catre guvernul de la Kiev, Statele Unite si UE.

Autoritatile ucrainene si statele occidentale sunt ingrijorate ca referendumul din estul Ucrainei este o repetare a scenariului din Crimeea, regiune care a fost anexata in luna martie de Rusia in urma unei consultari publice similare.

Interventia Rusiei in criza din Ucraina a declansat cea mai grava criza dintre Rusia si Occident de la inceheierea Razboiului Rece.

Sursa foto: Christine Lagarde/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri