Dupa o serie de critici cu privire la modul in care descrie sexul si violenta, Parlamentul a restras filmul de pe YouTube si Facebook la o zi dupa lansare, relateaza The Guardian, in editia electronica, potrivit Mediafax.

Totodata, The Independent scrie care Guvernul danez a cheltuit 27.000 de euro pentru a crea personajul Voteman care sa incurajeze generatia tanara sa voteze pentru Parlamentul European.

In film, Voteman se afla in pat cu un grup de femei in momentul in care primeste un telefon. Dupa aceea imbraca o vesta de piele si sare pe o pereche de delfini pentru a lua cu asalt persoanele ce nu voteaza, decapitand un barbat in timp ce lua micul dejun.

Citeste si:

Ca majoritatea supereroilor cu un apetit pentru razbunare, furia lui Voteman este alimentata de propriul esec - in acest caz, acela de a vota la precedentele alegeri europene si, prin urmare, constientizarea faptului ca nu a avut nicio influenta asupra reglementarilor privind schimbarile climatice, subventiilor agricole sau cantitatii de scortisoara din placinta daneza.

"Multe persoane, a caror opinie o respect profund au perceput animatia de la centrul de informare UE ca fiind mult mai serioasa si ofensiva decat intentiona sa fie", a declarat Mogens Lykketoft, presedintele Parlamentului Danez (Folketinget).

Rata de participare la vot in Danemarca la alegerile parlamentare din 2009 a fost aproape de 60%. Votul a avut insa loc impreuna cu un referendum pe tema regulilor de succesiune regala.

Analizand comentariile postate pe YouTube, nu toti au fost convinsi de tacticile dure ale lui Voteman. "Daca ei cred ca acest video ma va face sa votez la alegerile parlamentare, atunci ar trebui sa se mai gandeasca", a scris un comentator. "Voi crede in Voteman atunci cand il voi vedea si chiar si atunci am mari dubii ca el ma va face sa votez".

Sursa foto: YouTube.ro