Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca atribuirea organizarii Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar a fost o eroare, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Intrebat de un jurnalist de la postul radio-TV elvetian RTS daca desemnarea Qatarului drept gazda a CM a fost o eroare, tinand cont de temperaturile cuprinse vara intre 40 si 50 de grade Celsius, Blatter a raspuns: "Da, bineinteles. Stiti, se comit multe greseli in viata".

"Raportul tehnic indica faptul ca este foarte cald vara in Qatar, dar Comitetul Executiv (n.r. - al FIFA), cu o larga majoritate, a decis ca se va juca in Qatar", a continuat seful FIFA.

In aceste conditii, "este foarte probabil" ca Mondialul din 2022 sa se dispute iarna, a precizat Blatter, un sustinator al acestei variante.

"Cea mai buna data ar fi la finalul anului. Trebuie sa ramanem un pic realisti. Pentru mine, daca se schimba si se va schimba, pentru ca nu se poate juca vara, chiar daca gazdele insista, trebuie sa jucam iarna, la sfarsitul anului", declarase Blatter, la 21 aprilie.

Citeste si:
Candidat surpriza la functia de presedinte al FIFA
Diego Armando Maradona va...

FIFA a anuntat in decembrie 2010 atribuirea organizarii Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Testat din nou negativ, Trump trimite personal militar în New York
Setari Cookie-uri