Producatorul italian de dulciuri Ferrero sarbatoreste 50 de ani de la lansarea brandului Nutella, crema de ciocolata care genereaza in prezent vanzari importante la nivel global, scrie Le Monde.

Primul borcan in care este ambalata crema Nutella a fost produs in Alba, undeva in nord-vestul Italiei, in aprilie 1964. “Povestea acestui brand reprezinta o emblema a mediului de afaceri italian. A pornit ca o poveste despre saracie si a ajuns sa fie adorat la nivel mondial”, a subliniat Federica Guidi, ministrul Dezvoltarii Economice.

Proprietarul afacerii, Michele Ferrero, fiul unui mic patiser, a pornit afacerea cu putini bani si a folosit alunele in aceasta crema pentru a nu cheltui prea multe resurse pe ciocolata.

Ferrero produce in prezent aproximativ 365.000 de tone de Nutella in fiecare an in cele 11 fabrici pe care le detine la nivel mondial. Cele mai importante piete sunt Germania, Franta si Italia.

Cei 50 de ani de prezenta pe piata vor fi sarbatoriti prin evenimente organizate in 50 de tari, printre care Canada, Germania, Rusia si Emiratele Arabe Unite.

Fondatorul Ferrero, in varsta de 89 de ani, si familia sa sunt cei mai bogati italieni, cu o avere estimata la 20,4 miliarde de dolari in 2013, potrivit Forbes.

Consumul de ciocolata a cunoscut o scadere in anul 2009, fiind urmata de un avans de 3% un an mai tarziu, cifre care reflecta cresterea economica. Astfel, consumul in tarile dezvoltate a ajuns la peste 5,5 milioane de tone, de zece ori mai mare comparativ cu zece ani in urma.

Sursa foto: Ciocolata, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri