Fondul pentru dezvoltarea activelor statului elen va scoate la vanzare peste 70 de hectare de plaja pe insula Elafonisos, despre care cotidianul britanic The Guardian a scris anul trecut ca ar avea cele mai frumoase plaje din Grecia, scrie Mediafax.

Anuntul agentiei de stat ca intentioneaza sa vanda 71 de hectare din plajele Sarakiniko si Simos a declansat reactii de protest, scrie portalul elen GreekReporter.

Multi localnici si organizatii internationale se opun vanzarii, din cauza impactului pe care dezvoltarea acestora l-ar avea asupra mediului.

Zona se afla sub protectia programului european Natura 2000, din cauza speciilor locale de plante. Localnicii considera ca exploatarea insulei va distruge mediul natural.

Plaja Simos este una dintre cele mai frumoase din Marea Mediterana si a fost inclusa in top zece si la nivel global, potrivit Asociatiei Oamenilor de Stiinta Elafonisos.

Citeste si:
Mii de greci fug de coronavirus din orașe în sate
Mii de greci fug de...

Primarul municipalitatii de pe insula, Panagiotis Psaromatis, a trimis o scrisoare fondului pentru dezvoltarea activelor statului in care se opune vanzarii.

In 2013, cotidianul The Guardian a plasat Elafonisos prima pe o lista de zece regiuni din Grecia cu cele mai frumoase plaje din tara, in timp ce revista germana Geo-Saison a descris insula ca fiind "raiul pe pamant".

Sursa foto: Elafonisi, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Spania a ajuns să înregistreze mai multe decese decât China, în doar 18 zile
Setari Cookie-uri